Jadłospis
Jadłospis na okres od 02.06.2025 do 06.06.2025
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
02.06.2025 poniedziałek | Chleb razowy z masłem i kiełbasą lisiecką, półmisek warzyw (sałata lodowa, ogórki, papryka) Kawa mleczna (2,5) | Zupa ogórkowa z ziemniakami Pyzy z okrasą Kapusta młoda z koperkiem Kompot (1,2,3,5) | Muffinki czekoladowe Mleko Truskawki (1,2,3,5,6) |
03.06.2025 wtorek | Zupa mleczna Bułka z masłem i miodem Melon (2,5) | Zupa pieczarkowa z makaronem Ziemniaki z koperkiem Mizeria Bryzol Kompot (1,2,3,5) | Sok Kubuś Ciasteczka mini zoo Jabłko (2,5,3) |
04.06.2025 środa | Chleb żytni z masłem, parówki z keczupem Bawarka Truskawki (2,3,5) | Krupnik z ziemniakami Ryż z jabłkiem i cynamonem Kompot (1,2,3,5) | Jogurt owocowy Chrupki kukurydziane Banany (2,3,4,5) |
05.06.2025 czwartek | Zupa mleczna Chleb słonecznikowy z masłem, jajko gotowane Marchewka (2,3,5) | Zalewajka Makaron z indykiem w sosie szpinakowym Ogórek kiszony Kompot (1,2,3,5) | Angielka z masłem i żółtym serem Kakao Jabłka (2,3,5) |
06.06.2025 Piątek | Grahamka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, ogórek zielony Kawa mleczna (2,3,5) | Zupa jarzynowa z zacierką Ziemniaki z koperkiem Ryba w cieście Surówka z kapusty kiszonej Kompot (1,2,3,4,5) | Budyń Wafle ryżowe Tubka owocowa 100% (2,3,5,7) |
Zastrzegamy sobie zmiany w jadłospisie.
Woda dostępna przez cały dzień.
Jadłospis sporządzony na podstawie załącznika nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
Alergeny w żywności
Dz.U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28– art.9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Mleko i jego przetwory
6. Gorczyca, musztarda
7. Orzechy
8. Orzeszki ziemne
9. Ziarna sezamu
10. Soja
11. Dwutlenek siarki
12. Skorupiaki
13. Łubin
14. Mięczaki i małże
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1, 9, 12 według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 według oświadczenia producenta.