Jadłospis
Jadłospis na okres od 13.10.2025 do 17.10.2025 roku
Data | Śniadanie | Obiad | Powieczorek |
13.10.2025 Poniedziałek | Chleb mieszany z masłem, kiełbasa lisiecka, półmisek warzyw (sałata lodowa, pomidory, ogórek kiszony) Kawa mleczna (2,5) | Zupa ogórkowa z ziemniakami Spagetti Kompot (1,2,3,5) | Bułka z masłem, pasztet wegetariański, ogórek zielony Banany Bawarka (1,2,5,6) |
14.10.2025 Wtorek | Zupa mleczna Chałka z masłem i dżemem Marchewka (2,5) | Zupa warzywna z gwiazdkami Kluski łowickie Bitki wołowe Buraczki Kompot (1,2,3,5) | Batonik zbożowy Mleko czekoladowe Jabłko (2,3,5) |
15.10.2025 Środa | Paluch szpinakowy z masłem, serek topiony Brzoskwinie (2,3,5,7,8) | Zupa cebulowa z makaronem Ziemniaki z koperkiem Jajko sadzone Mizeria Kompot (1,2,3,5) | Zapiekanki z wędliną, żółtym serem Herbata z cytryną Bakalie (2,3,5) |
16.10.2025 Czwartek | Chleb słonecznikowy z masłem, serek wiejski ze szczypiorkiem Kawa mleczna Ananasy (2,3,5) | Zupa dyniowa z grzankami Kasza Pulpety drobiowe w sosie koperkowym Marchewka duo z masełkiem Kompot (1,2,3,5) | Angielka z masłem Jajko z groszkiem, kukurydzą i szczypiorkiem Kakao Owoce (jabłka, gruszki, banany) (2,3,5) |
17.10. 2025 Piątek | Chleb żytni z masłem, serem żółtym i zielonym ogórkiem Kakao Banany (2,3,5) | Zupa kalafiorowa z ziemniakami Ryż z sosem jogurtowo-truskawkowym Kompot (1,2,3,5) | Chleb mieszany z masłem, pasta rybna, ogórek kiszony Herbata z cytryną Mus owocowy (2,3,4,5,6) |
Zastrzegamy sobie zmiany w jadłospisie.
Woda dostępna przez cały dzień.
Jadłospis sporządzony na podstawie załącznika nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
Alergeny w żywności
Dz.U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28– art.9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Mleko i jego przetwory
6. Gorczyca, musztarda
7. Orzechy
8. Orzeszki ziemne
9. Ziarna sezamu
10. Soja
11. Dwutlenek siarki
12. Skorupiaki
13. Łubin
14. Mięczaki i małże
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1, 9, 12 według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 według oświadczenia producenta.