Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis na okres 20.01.2025 –24.01.2025

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

20.01.2025 Poniedziałek

Chleb piegus z masłem, polędwica sopocka, półmisek warzyw (ogórek, rzodkiewki, pomidory, papryka)
Kawa mleczna

(2,5)

Ryżanka z zieleniną
Pyzy ziemniaczane
Bigos
Kompot

(1,2,3,5)

Chleb mieszany z masłem, pasztet wegetariański, ogórek kiszony
Bawarka
Melon

(1,2,3,5,6)

21.01.2025      Wtorek

Zupa mleczna
Chałka z masłem i miodem      

Gruszki

(2,5)

Zupa pieczarkowa z makaronem
Ziemniaki z koperkiem
Pulpety w sosie cebulowym
Marchew paryska
Kompot

(1,2,3,5)

Ciasto jogurtowe
Mleko czekoladowe
Bakalie

(2,5)

22.01.2025      Środa

Bułka z masłem, wędlina, pomidory, ogórek zielony
Kawa

Jabłko

(2,3,5)

Zupa jarzynowa z ziemniakami
Kluski leniwe z masełkiem i cukrem trzcinowym
Kompot

(1,2,3,5)

Tubka owocowa
Ciasteczka mini zoo
Pomarańcze

(2,3,5)

23.01.2025 Czwartek

 

Chleb żytni z masłem, twarożek ziarnisty ze szczypiorkiem
Kawa mleczna

Jabłko

(2,3,5)

Zupa ogórkowa z ziemniakami               Pieczeń wieprzowa w sosie musztardowym
Kasza bulgur
Maślanka

(1,2,3,5)

Galaretka owocowa
Ciasteczka mini zoo
Banany

 (2,3,5)

 

24.01.2024
Piątek

Chleb słonecznikowy z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem     
Kawa mleczna

Ananasy

(2,3,5)

Krem z pieczonych białych warzyw z grzankami
Ziemniaki z koperkiem
Miruna w cieście
Surówka z selera i marchwi

Kompot

(1,2,3,4,5)

Chleb z masłem, sałatka z kaszą kuskus, wędliną i warzywami
Herbata z cytryną
Jabłko

(2,3,5,7)

 

 

Zastrzegamy sobie zmiany w jadłospisie.

Woda dostępna przez cały dzień.


Jadłospis sporządzony na podstawie załącznika nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Alergeny w żywności

Dz.U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28– art.9 ust. 1; L304/43 – zał. II

1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Mleko i jego przetwory
6. Gorczyca, musztarda
7. Orzechy
8. Orzeszki ziemne
9. Ziarna sezamu
10. Soja
11. Dwutlenek siarki
12. Skorupiaki
13. Łubin
14. Mięczaki i małże

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1, 9, 12 według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 według oświadczenia producenta.